Om Svako dekk

Da vi oppnådde stor suksess med våre industridekkk var ikke veien lang til persondekk. Vi har i noen år nå vært forhandlere av det koreanske dekkmerket Hankook, og selger rundt 130 000 dekk i Norge hvert eneste år.

Her kan du lese om hvorfor vi valgte å bli forhandlere av dekk fra akkurat denne produsenten.

 

Historien til Hankook

Denne koreanske dekkprodusenten ble grunnlagt helt tilbake i 1941 og var den første av sitt slag i dette asiatiske landet. Siden den gang har Hankook vært en innovativ aktør i bransjen og nå eksporteres hele 80 % av alle dekkene deres til det store utlandet. Hele 180 land har biler som kjører rundt med koreanske dekk. Firmaet har 14 000 ansatte, fire hovedkontorer og fem forskningsavdelinger. Så her kan du være trygg på at dekkene produseres med den nyeste teknologien. Visste du forresten at navnet Hankook ikke kom før i 1968? Bedriften sender ut ikke mindre enn 50 millioner dekk i året og er mest kjent for radial- og diagonaldekk.

Hankook produserer dekk til lastebiler, busser, personbiler og SUV-er. De holder seg alltid oppdatert og investerer store summer i forskning, slik at de hele tiden kan være på høyden og levere de beste dekk markedet kan by på uansett kjøreforhold. De har også utviklet et eget system som gir bedre ytelse, sikkerhet og komfort, og som ikke minst tar større hensyn til miljøet.

Sommerdekk fra Hankook

Vi forhandler sommerdekk fra Hankook. Når du skal kjøpe nye sommerdekk bør du være oppmerksom på følgende: Sommerdekk skal ha en mønsterdybde på minst 1.6 mm. Den anbefalte mønsterdybden er på minst 3 mm. Er dekket for slitt eller har for lav mønsterdybde vil dette gi utslag når du bremser på vått underlag. Resultatet er nemlig en økt risiko for vannplaning. Her i landet skal sommerdekkene settes på tirsdag etter 2. påskedag og tas av 31. oktober. Du må likevel huske på at dersom vær og føreforhold krever det, må du skifte til vinterdekk før denne datoen.

Vinterdekk fra Hankook

Piggdekk gir deg utmerket feste på glatte underlag. Med slike dekk får du også gode bremseegenskaper og høy kjørekomfort. Du må kjøre rundt 500 km med nye piggdekk før de regnes som innkjørte. Husk at det er dato for bruk av piggdekk over hele landet. I de tre nordligste fylkene, Nordland, Troms og Finnmark, kan du bruke dekk med pigger mellom 16. oktober og 30. april. I resten av landet er datointervallet for piggdekk fra 1. november til den første mandagen etter andre påskedag.

Oppbevar dekkene tørt, kjølig og mørkt når de ikke er i bruk og husk å sjekke lufttrykket med jevne mellomrom.

Helårsdekk fra Hankook

Helårsdekk er et godt alternativ, spesielt dersom du ikke bor på steder der vinteren fester et godt grep eller der kjøring med piggdekk blir belagt med gebyrer. Helårsdekk er produsert slik at de skal tåle væromvekslingen godt, men husk på at den anbefalte mønsterdybden er på minimum 3 mm. Det er mulig å bruke helårsdekk året rundt, men siden de slites veldig på bare veier anbefales det ikke.

Vi er forhandler for alle typer dekk fra Hankook og er stolte av vårt samarbeid med en innovativ og solid aktør på dette markedet.

Comments are closed.