Om Svako industri

Svako industri er den eldste grenen i Svako AS. Vi startet opp i all enkelhet på slutten av 1940-tallet og nå har vi blitt en stor aktør innen traktorhengere, slåmaskiner og snøfresere. Vi leverer ikke bare til vårt hjemlige marked, men også til resten av Skandinavia og enkelte andre europeiske land, som Tyskland. Vi formidler også brukte maskiner. For ordens skyld gjør vi oppmerksomme på at det brukte utstyret vi har inne for salg også kan befinne seg ute hos kunden. Vi hjelper gjerne våre kunder med å annonsere og selge utstyr de ikke selv trenger eller bruker lenger. Annonseringen gjøres på finn.no. Skulle noe av dette utstyret være det du leter etter, kontakter du oss så ordner vi med en avtale for befaring etc. Selve salget håndteres også av oss, slik at du kan være trygg.

Slåmaskiner

Slåmaskin brukes til å slå gress, slik at det kan legges i rundballer eller tørkes til høy. Det finnes forskjellige varianter av denne maskinen. Den kan nemlig både være selvgående og den kan bli trukket av traktor. Før i tiden var det mest vanlig at hesten trakk slåmaskinen, men nå er det for det aller meste traktoren som har fått denne æren.

Den aller første slåmaskinen ble visstnok patentert i 1834, så her snakker vi om et redskap som har vært i bruk lenge.

Som sagt så er det slik at de fleste slåmaskiner i dag festes til en traktor. Det er for det meste skiveslåmaskiner som er dominerende, og her finner du flere roterende skiver som det er montert kniver på. Slåmaskinen har også utstyr som knuser gresset slik at det tørker raskere.

Vi har brukervennlige og solide slåmaskiner og egne varianter for deg som vil montere på siden eller i front. I løsningene våre har vi lagt vekt på slike ting som at knivene kan skiftes hurtig.

Snøfresere

Hos oss finner du snøfresere som virkelig gjør jobben. De skaper minimalt med friksjon, er driftssikre og har stor kapasitet. Med våre snøfresere blir jobben gjort! Vi har hypermoderne v-fresere der det følger med svingbar tut, som gjør at du kan velge hvilken side snøen skal føres. Dette gjør nettopp våre fresere til et meget anvendelig verktøy for selv store oppdrag. Kom og ta en titt på vårt store utvalg eller bestill time for en prat og demonstrasjon av de ulike variantene.

Traktorhenger

Trenger du henger til traktoren din så har du definitivt valgt riktig når du kommer til oss. Vi har et stort utvalg hengere til alle mulige jobber og oppdrag. Du kan velge en enkel henger, for små oppdrag og transport av lettere laster. Vi har flere alternativer av hengere som er tilpasset frakt av rundballer, kasser og paller. Sist, men ikke minst, har vi hengerne som er produsert for deg som skal frakte grovere masser. Alle våre hengere er robuste og solide, og har den høye kvaliteten du forventer.

Den vanligste formen for traktorhengere er de med en aksel. Akselen er plassert så langt bak som mulig og dermed er det traktoren som bærer hele vekta. Dette gir traktoren bedre fremkommelighet og gjør det lettere å rygge med hengeren på.

Comments are closed.